Support

Over ORYZA

ORYZA is leverancier van duurzame armaturen, gemaakt van het rijstvlies van de ORYZA plant.

ORYZA producten zijn geschikt voor (groot)zakelijke klanten, bijvoorbeeld gemeenten en projectontwikkelaars.

De naam ORYZA komt van het materiaal dat gebruikt wordt in de producten. ORYZA is een Aziatische rijstplant. Het afvalproduct (rijstvlies) wordt gebruikt om ORYZA producten mee te maken.

Rijstvlies is een afvalproduct dat achterblijft bij het oogsten van rijst. Normaal gesproken wordt het massaal gedumpt. Door dit restafval om te zetten in een eindproduct zetten we een belangrijke stap richting een circulaire economie.

De RISE

De behuizing gaat 80 jaar mee. De LED’s gaan 100.000 uur mee, de driver 50.000 uur.

De armatuur is gemaakt van biobased materiaal van het merk NOWOOD 2.0. Voor meer informatie over de materialen, bekijk onze leaflet op de downloadpagina.

Ja, de armatuur bestaat voor 50% uit biobased materialen.

Ja, de armatuur is 100% circulair. De armatuur mag daarom niet worden weggegooid bij het afval, maar dient na gebruik teruggebracht te worden bij ORYZA BV. Van de behuizing wordt weer een volledig nieuwe behuizing gemaakt zonder extra grondstoffen.

De kleur van de armatuur is lichtbruin of verkeersgrijs. De kleur komt voor 80% in de buurt van de kleur RAL7043. De kleur wordt verkregen door natuurlijk kleurstoffen. Doordat dit geen chemische kleurstoffen zijn kunnen wij geen exacte RAL kleur maken.

De RISE is leverbaar in bruin en grijs.

De behuizing vergrijst minimaal.

Ja, op termijn kan de armatuur vuil worden of alg aanhechten.

Ja, de armatuur is IP65. Dit betekent dat hij stofdicht is en beschermd tegen lichte waterstralen.

De volgende lichtkleuren zijn beschikbaar:

  • 4000Kelvin
  • 3000Kelvin
  • Amber (+/-2200Kelvin).

Nee, dit is niet nodig. De armatuur heeft geen geleidende delen. Deze is dubbel geïsoleerd. De armatuur wordt geleverd met een 2×1 mm2 snoer.

Nee, PMMA heeft de eigenschap dat het niet vergeelt.

De behuizing wordt vervaardigd in Barneveld (NL).

De basisgrondstoffen voor de behuizing komen uit China.

De Rise kan maximaal 2000 lumen produceren.

Jazeker, de LDT-files zijn te downloaden op de downloadpagina.

Biobased

Biobased bouwen is een manier van bouwen waarbij het behoud van natuur en milieu centraal staat. ORYZA doet haar bijdrage door veel gebruik te maken van rijstvlies, een afvalmateriaal dat omgezet wordt in een eindproduct.

Biobased grondstoffen beslaan al het natuurlijk materiaal op aarde dat leeft of ooit geleefd heeft, uitgezonderd van fossiele grondstoffen. Denk daarbij aan de biologisch afbreekbare fractie van producten, afvalstoffen en restanten van de landbouw – met inbegrip van plantaardige en dierlijke stoffen –, de bosbouw, de visserij- en aquacultuursector en aanverwante bedrijfstakken en ook de biologische fractie van industrieel en huishoudelijk afval. Fossiele grondstoffen vallen buiten de definitie biobased grondstoffen, omdat zij weliswaar miljoenen jaren gevormd zijn uit plantenresten, maar niet opnieuw gemaakt kunnen worden in een redelijke tijd dat wij ze opnieuw kunnen benutten. De cyclus van de productie en het gebruik zijn niet met elkaar in evenwicht te brengen. (Bron: www.pianoo.nl)

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij veel restafval gebruikt wordt. Daarnaast is circulair bouwen gericht op minimale uitstoot in de lucht, het water of de grond.

Order

Uitgegaan kan worden van een levertijd van 6 weken.

Op de orderbevestiging staat de levertijd. Mocht deze niet gehaald worden, dan wordt u daar 2 weken van te voren over ingelicht.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Locatie

Koningsbergenweg 6-08
3771 NS, Barneveld

Openingstijden

Maandag – Vrijdag
08:30 – 17:00

Neem contact op

085 – 3033954
info@oryza-electronics.com